Bookmark and Share

PŘIPRAVUJEME STRÁŽOVSKOU KUCHAŘKU

Vydáno dne 30. 03. 2006 (2814 x přečteno)

Chloubou každé ženy je objemná kniha osvědčených receptů. Často se staré ručně psané recepty předávají z generace na generaci a mnozí by se o své oblíbené speciality jistě rádi podělili, proto jsme se rozhodli zařadit do příštích čtyř strážovských občasníků speciální přílohy ve formě sebraných osvědčených receptů. Může jít o kuchyni českou i exotickou, o jídla slavnostní i dietní. Jedinou podmínkou je, že máte daný recept vyzkoušený, nechcete si jej nechat pro sebe a rádi se o něj podělíte s ostatními spoluobčany.


Receptáře budou vydány ve spolupráci s místní knihovnou a s čile fungujícím klubem seniorů. Každý sešit bychom chtěli zaměřit na určitý okruh receptů - první květnové číslo má podtitul „studená kuchyně“. Své recepty na pomazánky, saláty, chuťovky, utopence, nakládané hermelíny a další speciality můžete přinést do konce března do místní knihovny, kde budou shromažďovány a připravovány pro následné vydání v tištěné formě.